KonecchlumíOkres Jičín
První písemná zmínka o obci pochází z roku 1226. Na přelomu 16. a 17. století vlastnil vesnici Vilém starší Konecchlumský z Konecchlumí, jeden z 27 vůdců stavovského povstání popravených v roce 1621 na Staroměstském náměstí.
Drobečková navigace

Úvod > Obec > Sdružení a spolky > Borussia Kon. > 2005-2008 BK

fotogalerie z turnaje v malé kopané KOPO2008 v Konecchlumí ZDE

9. ročník turnaje v malé kopané KOPO 2008

28.6.2008 Stadion za Poštou - Stade de Post

    1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. skóre body poř.
1. Borussia

X

0:2

1:2

DSQ

0:1

1:0

3:0

5:5

6

4.

2. ONE NAME Team

2:0

X

0:3

DSQ

2:0

2:1

3:1

9:5

12

1.

3. Modrej Válec

2:1

3:0

X

DSQ

0:2

2:1

1:2

8:6

9

3.

4. Lužany

DSQ

DSQ

DSQ

DSQ

DSQ

DSQ

DSQ

5. 1. FC Hoolligans

1:0

0:2

2:0

DSQ

X

0:2

2:0

5:4

9

2.

6. Mára Team

O:1

1:2

1:2

DSQ

2:0

X

4:1

8:6

6

5.

7. Black and Decker

0:3

1:3

2:1

DSQ

0:2

1:4

X

3:10

3

6.

Play-off

semifinále:

Borussia - ONE NAME Team 0:0 (na penalty 1:2)

Domácí celek po celou dobu utkání bránil útočné nájezdy soupeře. Bezbrankový stav na konci hrací doby byl proto úspěchem spíše pro Borussii. V penaltovém rozstřelu byl za domácí úspěšný „Rafan“ Dufek, ale trestuhodně selhal prezident Borussie  Aleš „Freda“ Hlawatschke, kterého napodobil „Šampus“ Portyš. Střelci ONE NAME Teamu byli až na jednu vyjímku úspěšní, což znamenalo finálovou účast.

Modrej Válec - 1. FC Hoolligans 1:3

Velmi kvalitní a bojovné utkání, se spoustou pohledných kombinací a šancí na obou stranách, nakonec vyhráli 1. FC Hoolligans.

finále

ONE NAME Team - 1.FC Hoolligans 3:1

Finále mezi ONE NAME Team a 1. FC Hoolligans mělo bleskový úvod, kdy ONE NAME Team dvakrát proměnil své šance a rozhodl tak o osudu utkání. I když se 1. FC Hoolligans podařilo snížit, drama se nekonalo, neboť vítěz základní skupiny si vítězství pojistil další brankou.

 

Konečné pořadí:

 

  1. ONE NAME Team
  2. 1. FC Hoolligans
  3. Modrej Válec
  4. Borussia Konecchlumí
  5. Mára Team
  6. Black and Decker

 

Jako rozhodčí utkání řídil Honza Štětař.

 

Černou kaňku na turnaji má na svědomí partička pod názvem Lužany, kteří chvilku před začátkem turnaje oznámili, že se fotbalového klání nezúčastní, čímž bylo částečně znehodnoceno snažení organizátorů. Věřme, že v budoucnu bude počet podobných excesů  snížen na minimum a turnaj bude probíhat v důstojné podobě a nebude potřeba jej omezovat a snižovat jeho kvalitu zbytečnou improvizací.

 

Poděkování patří všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu letošního turnaje. Zejména činnost známé cateringové společnosti pánů Jirky Měsíčka a Milana Záboje, byla pro turnaj životně důležitá. Jejich firma disponuje velmi kvalitní dámskou obsluhou a nutno podotknout, že pro tuto akci bylo nasazeno to nejlepší, co se mezi veškerým personálem společnosti nachází.

 

Ještě jednou díky.

 

Aleš Hlawatschke - prezident klubu Borussia Konecchlumí

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Zápasy domácího celku Borussia Konecchlumí

 

Borussia - Black and Decker 3:0

branky: Smolík, Hlawatschke Aleš, Portyš

 

Úvodní utkání bylo zejména v úvodu neurovnané s řadou nepřesností. Domácí postupem času získávali územní převahu, kterou korunovali vedoucí brankou. Hlawatschke Petr přesným centrem našel hlavu Smolíka, který zamířil do černého. Druhou branku měla na svědomí bratrská spolupráce Aleše a Honzy Hlawatschke. Druhý jmenovaný zahrával standartní situaci ze strany a Aleš hlavou přesně zakončil. Třetí úspěch měl na svědomí Portyš, když mu velmi usnadnil situaci brankař Black and Decker svým nepřesvědčivým zákrokem.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Borussia - Mára Team 1:0

branka: Hlawatschke Aleš

 

Vyrovnané utkání ve kterém se předvedli oba brankáři. Jedinou branku utkání vstřelil Aleš Hlawatschke po jeho překrásné kombinaci s Portyšem a důrazném zakončení mezi zaváhavšími obránci Mára Teamu.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Borussia - 1. FC Hoolligans 0:1

 

Vyrovnané utkání s velkým množstvím šancí na každé straně. Domácí doplatili na vlastní nedůslednost před svojí brankou. Značné rezervy měla finální fáze a zejména zakončení, které bylo doslova tristní. Výsledek nemůže být jiný, než nula na kontě vstřelených branek a komplikace v plnění naplněného cíle - umístění do 3. místa. Většímu brankovému přídělu v síti Borussie zabránil domácí brankař, který po celou dobu turnaje podával velmi dobré výkony.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Borussia - Modrý Válec 1:2

branka: Portyš

 

Jedno z nejzajímavějších a nejkvalitnějších utkání na turnaji rozhodla chyba obránců domácí Borussie Dufka a Hlawatschke Aleše, kdy za stavu 1:1 nepřesně kombinovali před vlastní brankou a zkušený soupeř bez váhání trestal.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Borussia - ONE NAME Team 0:2

 

Poslední utkání ve skupině se hrálo již jen z povinnosti. Vzhledem k síle našeho soupeře bylo jasné, že zde půjde jen o šetření sil na play-off. Domácí za celé utkání vážněji neohrozili soupeřovu branku a soupeř si v klidném tempu dokráčel k vítězství.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Borussia - ONE NAME Team 0:0 (na penalty 1:2)

 

Semifinálové utkání nabídlo o poznání zajímavější podívanou než zápas těchto soupeřů v základní skupině. Více ze hry měli ONE NAME Team, ale domácí jim byli tentokráte o něco zdatnějším soupeřem. Pouze v závěru utkání se Borussia nechala zbytečně zatlačit před vlastní branku a málem na to doplatila pár vteřin před koncem, kdy soupeř neproměnil svoji super šanci. Penaltové rozuzlení semifinále na sebe vzal brankář "Maldini", který si doslova pohrál se střelci domácích. Dufek se štěstím propasíroval míč při prvním pokusu do branky, ale od té chvíle byla branka pro Borussii zavřená. "Maldini" vychytal, jak Hlawatschke Aleše, tak i Portyše. Soupeř zaváhal pouze jednou a tak zaslouženě postoupil do finále. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Sestava Borussia Konecchlumí na turnaji v malé kopané v Konecchlumí:

 

Kolář Luboš - Hlawatschke Aleš, Hlawatschke Petr, Dufek Radek, Smolík Pavel -

Hlawatschke Jan, Hlawatschke Jaroslav, Portyš Michael, Fejfar Pavel.

 

                                                                                                                      -W-

--------------------------------------------------------------------------

2007

15.9.2007 hřiště Vrbice

1. ročník turnaje v malé kopané   Vrbice 2007

 

tým

A

B

C

D

E

skóre

body

poř.

A

Borussia

X

        4:0     

1:2 (pen)

3:2

      2:0     

10:4

9

3.

B

Sekáci

0:4

X

1:5

0:2

1:6

  2:17

0

5.

C

Bílí

2:1 (pen)

5:1

X

2:3 (pen)

3:1

12:6

9

2.

D

Vodpad

2:3

2:0

3:2 (pen)

X

5:1

12:6

9

1.

E

Draci

0:2

6:1

1:3

1:5

X

  8:11

3

4.

--

Borussia - Sekáci 4:0

Branky: Hlawatschke Petr, Dufek, Vích.

Utkání bylo jasnou záležitostí Borussie. Soupeř byl prakticky po oba poločasy přikovaný na vlastní polovinu a jen naše nemohoucnost v proměňování šancí je zachránila od dvouciferného přídělu.

--

Borussia - Draci 2:0

Branky: Vích 2.

Podobné utkání, jako první, jen s tím rozdílem, že v brance soupeře byl brankař a ne žádný hejsek odnaproti. Tým Draků sice trochu kousal, ale zuby si prakticky hned v úvodu vylámal a žužláním nemohl defenzivu Borussie ohrozit.

--

Borussia - Bílí 1:2 (pen)

Branka: Hlawatschke Petr

Utkání pro nás začalo dobře, rychle jsme vedli a hru jsme měli v prvním poločase pod kontrolou. Druhý poločas jsme se nechali zbytečně zatlačit a soupeře jsme pouštěli do šancí. Branku jsme obdrželi z přímého kopu. Penaltový souboj jsme zvládli až hanebně trapně! Pokutový kop proměnil pouze Aleš Hlawatschke, ostatní většinou trefovali daleký stoh slámy nebo nedaleký stánek s občerstvením.

--

Borussia - Vodpad 3:2

Branky: Hlawatschke Petr 2, Hlawatschke Aleš.

Jasně nejfotbalovější a nejpohlednější utkání celého turnaje. Soupěř disponoval několika aktivními fotbalisty a na celkové hře to bylo znát. Celý první poločas jsme hledali recept na obranu soupeře a inkasovali jsme z jedné brejkové situace. Druhý poločas jsme zahájili zajímavě. Ihned z rozehry dal Aleš Hlawatschke překvapenému brankáři soupeře "jesle" z poloviny hřiště a bylo vyrovnáno. Za necelou minutu, brankář soupeře rozehrál tak nešťastně, že trefil do zad Petra Hlawatschke, míč skončil v brance a rázem bylo všechno jinak. Soupeř hru srovnal rychlým protiútokem, ale my jsme odpověděli podobně. Výsledek 3:2 pro Borussii vydržel až dokonce. Soupěř v závěru riskoval a hrál vabank, ovšem obrana Borussie nedopustila žádný zvrat ve skóre.

--

Fotbalový klub Borussia Konecchlumí se zúčastnil fotbalového turnaje, který se konal v nedaleké obci Vrbice. Počet přihlášených týmů předem určil systém turnaje. Hrálo se každý s každým 2x10 min. Při nerozhodném stavu rozhodovaly o konečném výsledku pokutové kopy.

Turnaj měl spíše "pijatickou" úroveň a fotbalistů se po vrbickém hřišti pohybovalo, jako pověstného šafránu.

Náš tým turnaj absolvoval ve značně kombinovaném složení. V brance všechna utkání spolehlivě odchytal Pavel Fejfar, v obraně nastupovali Aleš Hlawatschke a Radek Dufek, v útoku hráli Petr Hlawatschke a Petr Vích ml.

Konečné 3. místo lze považovat za neúspěch. Na vině je z velké části až hanebně nedomyšlený systém určování konečného pořadí, kdy se remíza a následně prohrané pokutové kopy počítali, jako prohra v celém utkání - tedy bez bodu! Tento antifotbalový giga-blábol nás bohužel stál konečné prvenství a hořkost v mysli, která nás provázela. Ironií bylo, že vše posvětil i pan rozhodčí Zemánek, který by měl dát organizačním záležitostem, na podobných turnajích, nálepku oficiality. Pokud nad fotbalem takto (ne)myslí člověk, který vykonává profesi rozhodčího v soutěžích ČMFS, pak lituji každého hráče, který s podobným vykonavatelem rozhodcovské funkce přijde do kontaktu...

Pokud by se nad celkovou tabulkou zamyslel člověk, který alespoň jednou četl noviny v místech, kde obvykle najde rubriku sport, tak by musel logickým uvažováním dojít k tomu, že tým, který vyhraje 3 ze 4 utkání v normální hrací době, nemůže skončit za týmy, které vyhrály pouze 2 ze 4 utkání v normální hrací době.

Věřme, že se pořadatelé poučí a příští ročník již nebudou "faulovat" fotbal podobnými zákeřnostmi, jako se tomu stalo tento rok.

                                                                                             -W-

--------------------------------------------------------------------------

3.3.2007 Hala L.Bělohrad

Borussia - Zelený Balet Nová Paka 6-8 (2-3)

V pořadí druhé dvojutkání tento rok, bylo o poznání vyrovnanější nežli předchozí vzájemné zápasy. Borussia nastoupila ve značně oslabené sestavě a pouze s jedním hráčem na střídání. V prvním utkání jsme měli většinu hrací doby míč na kopačkách, ale z neustálé územní převahy, jsme dokázali pouze tvořit chyby, které se přetavily ve smrtící brejkové situace našeho soupeře. Gólová produktivita byla v přepočtu na šance doslova žalostná. Chyběl zejména důraz v zakončení před soupeřovou brankou. Důraz chyběl bohužel i před naší brankou a několik z obdržených branek, jsme nemuseli inkasovat, kdyby byl důraz a agresivita v požadované výši.

Sestava: Kučera - Hlawatschke Aleš, Hlawatschke Petr, Hlawatschke Jaroslav, Hlawatschke Jan, Fiala.

 

Borussia - Zelený balet Nová Paka 6-4 (2-2)

Ve druhém utkání jsme již naplno ukázali naši skutečnou sílu a úročili tak převahu v utkání. I přes stále se vyskytijící chyby, jsme dokázali soupeře přehrát a zvítězit. Zejména ve 2.poločase jsme si opravdu s chutí zahráli kombinační fotbal a kromě vstřelených branek, jsme předvedli několik velmi nápaditých a zdařilých kombinačních akcí. Dvojutkání nám opět poodkrylo naše slabiny a věci na kterých musíme ještě zapracovat a zlepšovat se. Zejména preciznější útočná fáze a také disciplinovaná hra v obraně celého týmu.

Sestava: Kučera - Hlawatschke Aleš, Hlawatschke Petr, Hlawatschke Jaroslav, Hlawatschke Jan, Fiala.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

24.2.2007 Hala L.Bělohrad

Borussia - Zelený balet Nová Paka 12-7 (3-4)

Letošní první oficiální utkání bylo v úvodu z naší strany velmi nervózní a na našich kopačkách se vyskytlo mnoho nepřesností. V celém 1.poločase jsme působili velmi nezvykle a abnormálně nervózním dojmem. Proti soupeři, který nebyl zdaleka kompletní, jsme nedokázali vymyslet nic, co by nám přineslo kýžený brankový efekt. Ve 2.poločase jsme výrazně zlepšili pohyb a hlavně celkový přístup k utkání. Dokázali jsme zužitkovat prakticky neustálou územní převahu a utkání zaslouženě vyhráli. V ofensivě jsme zejména ve 2.poločase mohli být s naší hrou spokojení, ale horší to bylo s obranou, která dělala mnoho chyb, které by se neměly proti podobnému soupeři stávat.

V utkání nastoupili: Hlawatschke Aleš, Rajtr, Hlawatschke Petr, Hanák, Portyš, Hlawatschke Jaroslav, Laňar, Fiala, Herbrych.

 

Borussia - Zelený Balet Nová Paka 15-6 (6-4)

Celkově jsme byli, stejně jako v prvním utkání, jasně lepším týmem na palubovce a po celou dobu jsme diktovali tempo hry. Definitivně jsme našli recept na zataženou obranu hostí a hlavně ve 2.poločase jsme rozjeli až neskutečný brankostroj. Soupeř se dostal do hry pouze vinou našich ojedinělých nepřesností a možná také už podceňováním jednotlivých situací od našich hráčů. Bohužel toto dvojutkání nám po fotbalové stránce nic nepřineslo a nebýt zvýšeného střeleckého sebevědomí většiny našich hráčů, tak bychom mohli dokonce mluvit o zklamání z úrovně hry. Náš kolektiv nebyl prověřen a asi až další zápasy s kompletním týmem hostí, ukážou jak na tom skutečně jsme po herní stránce. Nutno podotknout, že náš tým má v hale sehráno neporovnatelně více hodin než náš soupeř, což se muselo zákonitě projevit. Ovšem znovu opakuji, že toto dvojutkání nelze považovat za měřítko ukazující naši kvalitu.

V utkání nastoupili: Hlawatschke Aleš, Hlawatschke Petr, Laňar, Rajtr, Portyš, Hlawatschke Jaroslav, Fiala, Hanák, Herbrych.

--------------------------------------------------------------------------                                                                                             -W-