KonecchlumíOkres Jičín
První písemná zmínka o obci pochází z roku 1226. Na přelomu 16. a 17. století vlastnil vesnici Vilém starší Konecchlumský z Konecchlumí, jeden z 27 vůdců stavovského povstání popravených v roce 1621 na Staroměstském náměstí.
Drobečková navigace

Úvod > Obec > Sdružení a spolky > SDH Konecchlumí > 2007 SDH

Reportáž z Výroční členské schůze SDH Konecchlumí

Výroční členská schůze se konala v pátek 14.12.2007 na již tradičním místě. Pohostinství u Patřínů nám opět poskytlo velmi kvalitní podmínky k rokování o událostech letošních. Příjemná pokojová teplota v prostorech konání, měla přímý vliv na spotřebu tekutin "vyprahlých těl" a tak vládla dobrá nálada, která místy přecházela v přátelskou.

Účast členů nebyla nejhojnější, ale tzv. "tvrdé jádro" si tuto událost nenechalo ujít, čímž nebyla zajištěna kvantita, ale kvalita! Jako hosty jsme mezi sebou rádi viděli zejména paní starostku Evu Lánskou, pana místostarostu Rostislava Němce a zástupce hasičské vrchnosti pana Gabriela.

Schůze začala tradičním 15ti minutovým zpožděním. Slovo si vzal Aleš Hlawatschke, který byl poprvé v historii pověřen moderováním večera. Krátce přivítal kolegy hasiče a stručně představil program schůze. Jiří Měsíček, Aleš Hlawatschke a Jaroslav "turbo" Rajtr všem zúčastněným přednesli zprávy o chodu organizace a pan Gabriel nás seznámil s obecnými informacemi.

V diskuzi bych rád vyzdvihl projevy představitelů obce. Místostarosta Rostislav Němec nejdříve poděkoval za spolupráci zejména při pořádání sjezdu rodáků, ale na druhou stranu i správně a trefně pokáral sdružení za "sportovně-soutěžní spánek", ve kterém se nachází.

Paní starostka byla v kritice o poznání zdrženlivější a v její řeči byla jen chvála. I proto bych hodnotil její projev pozitivněji, než u pana místostarosty...

Za zmínku určitě stojí i tradičně výborná svíčková, která jen podtrhla celou akci. Jarda "turbo" Rajtr překvapivě nerozlil ani jedno pivo, čímž překvapil nejen všechny přítomné, ale zejména obsluhu, která měla na základě mnohaletých zkušeností velké množství rezervních ubrusů.

Události po 22:00 nelze zveřejnit pro nemožnost zajištění prohlížení těchto stránek pouze osobám starším 18ti let.

 

                                                                                                                      -w-