KonecchlumíOkres Jičín
První písemná zmínka o obci pochází z roku 1226. Na přelomu 16. a 17. století vlastnil vesnici Vilém starší Konecchlumský z Konecchlumí, jeden z 27 vůdců stavovského povstání popravených v roce 1621 na Staroměstském náměstí.
Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > Úřední deska > KORONAVIRUS - zahraniční cesty

KORONAVIRUS - zahraniční cesty



Vyvěšeno: 9. 3. 2020
Sejmuto: 26. 4. 2020

Doporučení občanům a dalším osobám přijíždějícím z Itálie či z jiných oblastí s vysokým počtem onemocnění COVID-19

Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci doporučujeme občanům, kteří pobývali v oblastech s vysokým počtem onemocnění COVID - 19:

V následujících 14 dnech po opuštění daného regionu – sledujte svůj zdravotní stav.

Zaměřte se na příznaky počínajícího respiračního onemocnění (především horečka, dýchací obtíže, kašel) a 2krát denně si měřte tělesnou teplotu.

V případě výskytu výše uvedených příznaků respiračního onemocnění zůstaňte doma, omezte kontakt s ostatními osobami a telefonicky kontaktujte telefonní linku 112!

Operátor této linky Vám zprostředkuje kontakt s pracovníky Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje, kteří Vám sdělí další postup k zajištění Vašeho vyšetření a prevence eventuálního šíření nákazy.

Důsledně dodržujte zásady respirační hygieny, často si myjte ruce mýdlem a vodou, používejte dezinfekční prostředky s plně virucidním účinkem.

Prosíme o maximální ohleduplnost a zodpovědnost. Pokud to je jen trochu možné, minimalizujte kontakt s ostatními osobami po dobu 2 týdnů po návratu.

Aktuální informace doporučujeme získávat ze stránek Ministerstva zdravotnictví www.mzcr.cz i Ministerstva zahraničí www.mzv.cz.

 

Přílohy:


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 9. 03. 2020 13:07