KonecchlumíOkres Jičín
První písemná zmínka o obci pochází z roku 1226. Na přelomu 16. a 17. století vlastnil vesnici Vilém starší Konecchlumský z Konecchlumí, jeden z 27 vůdců stavovského povstání popravených v roce 1621 na Staroměstském náměstí.
Drobečková navigace

Úvod > Obec > Sdružení a spolky > Borussia Kon. > 2002-2004 BK

--------------------------------------------------------------------------

KOPO 2002

Borussia - ZDZ Chvojkovice Brod 1-0

Branka: Hlawatschke Aleš

Utkání se odehrálo na ještě mokrém povrchu, což lépe vyhovovalo urputně bránícímu soupeři. 3x jsme nastřelili tyč.

 

Borussia - Zelený Balet 5-1

Branky: Smolík 2, Hlawatschke Jaroslav, Hlawatschke Petr, Jaroš

Utkání jsme zvládli o dost lépe než náš asi přemotivovaný soupeř. Hosté si na nás velmi věřili, protože s námi sehráli množství přípravných zápasů. Ovšem i my jsme věděli co máme od soupeře očekávat. Utkání jsme zvládli až precizně dobře a nebýt obdržené branyk v závěru utkání, tak jsme mohli dát soupeři potupného "bůra" i s nulou na našem kontě obdržených branek.

 

Borussia - Šachťor Doněck 0-0

V tomto utkání nám již o nic nešlo, postup jsme měli zajištěný z 1.místa ve skupině a tak jsme se spíše šetřili na další zápasy v play-off. Šachťor byl lepším týmem a jen díky výbornému Víchovi v naší brance skončilo utkání 0-0.

 

semifinále:

Borussia - Sobčice 1-0

Branka: Vích!

Již tradiční soupeř v nejdůležitějších utkáních sezóny představuje tým Sobčic v čele s legendárně obávaným "škrtičem". Již od prvních minut bylo jasné, že to bude rychlé a zejména tvrdé utkání, plné osobních soubojů. I proto měl rozhodčí plné ruce práce a hlavně píšťalku v neustálé pernamenci. Obě obrany rozhodně nehrály v rukavičkách a tak se divák mohl kochat častými standartními situacemi. SObčice hráli oproti normálu až pedantsky disciplinovaně a myslím, že se spíše jednalo o předčasné finále. Většina přítomných ocenila skutečnou kvalitu tohoto zápasu. Vše již směřovalo k penaltám, když od naší branky rozehrával přímý kop náš brankař Vích. Vzhledem k tomu, že se již blížil konec utkání, tak zněly pokyny zcela jasně, vzadu nic nevymýšlet a vše hrát jednoduše dopředu, kde by mohl jeden z našich útočníků vyhrát nějaký ten souboj. Brankář Vích nakopl míč pro hosty tak nešťastně, že přelétl i jejich gólmana a neomylně zapadl do branky Sobčic. Branka byla velice šťastná a pokud bych utkání hodnotil jako nestranný pozorovatel, pak si takovou branku Sobčice obdržet nezasloužili. Nejspravedlivější by bylo, rozhodnutí v penaltovém rozstřelu, neboť v samotném utkáním jsme si oba tými byly jasné rovnoceným soupeřem.

 

finále

Borussia - SDH Konecchlumí 0-0 (1-3 na pen.)

Penaltu proměnil: Hlawatschke Aleš

Penaltu neproměnili: Vích, Macek, Hlawatschke Jan

 

Po celou dobu finálového zápasu byli místní hasiči lepším týmem a vyhrát si zasloužili. Borussia se zmohla pouze na několik výpadů, ale nějakou vážnější brankovou příležitost si nevytvořila. Nakonec jsme se štěstím odolali místy až drtivému tlaku a finálový zápas tak skončil stejně jako loni 0-0. Na řadu tedy přišly pokutové kopy. Za Borussii šel kopat brankář Vích. Gólmana hasičů poslal na opačnou stranu než šla střela, ale míč skončil na tyči. SDH s přehledem proměnili svůj první pokus a po první sérii to bylo 0-1. Za pořádající mužstvo šel kopat jako druhý Macek. Svůj pokus poslal doprostřed branky a jelikož se druhý exekutor za SDH nespletl, bylo to 0-2. Jako třetí si postavil míč na značku pokutového kopu Hlawatschke Aleš a s jistotou posadil míč za pravou tyčku. Hasiči byli 100% a bylo jasné, že pokud v následující sérii Hlawatschke Jan zaváhá, tak je vymalováno. Brankář hasičů šel opět na opačnou stranu než šla střela, ovšem míč skončil na jabloni 2m vedle branky... Bylo rozhodnuto a nám nezbývá než sportovně pogratulovat soupeři, který si celkové vítězství bezesporu zasloužil.

Sestava Borussia Konecchlumí na KOPO 2002:

Vích - Macek, Jaroš, Hlawatschke Aleš, Hlawatschke Petr, Dufek Radek - Hlawatschke Jan, Hlawatschke Jaroslav, Jura

Konečné pořadí KOPO 2002:

1. SDH Konecchlumí

2. Borussia KOnecchlumí

3. Zelený Balet

4. Sobčice

5. Šachťor Doněck

6. Drážní Vosy

7. ZDZ Chvojkovice Brod

8. THC FC Jičín

Rozhodčí: Stýblík (Kempes), Špáta

Borussia Konecchlumí děkuje:

obsluze u stánku - Lenka Jarošová, Romana Kozáková, Martina Měsíčková, Lenka Novotná, Klára Jarošová.

podavačům míčů: Péťa Vích, Jan Plecháč, bratři Fejfarovi.

Obecnímu úřadu Konecchlumí za fin. příspěvek 1000,-

Firmě MKE Mádle kovo elektro za fin. příspěvek 500,-

Mini market Chudoba Stanislav, za zajištění veškerého zboží

Hostinec u Patřínů, za zajištění piva.

Paní Pospíšilové za nakreslení plakátů.

Martin Bílek, za půjčení stánku, který se bohužel nepodařilo vrátit v provozuschopném stavu.

Pácalovým, za půjčení laviček.

Jarošovým, za zajištění elektřiny a vody.

Sv. Petrovi za počasí.

 

 

------------------------------------------------------------------------- 

Rok 2002 byl velmi bohatý na přátelská utkání, zejména pak s Novou Pakou.

 

Borussia - Nová Paka 0-0

Tento zápas skončil 0-0 naprosto zaslouženě. Oba týmy hráli tento rok poprvé na trávě a bylo to znát. Hra se většinou odehrávala ve středu pole a na obou stranách přibývalo nepřesností. Plus je bezchybná práce naší obrany. Hosté se již tradičně prezentovali hrou na rychlé protiútoky a nikam se příliš nehrnuli.

Sestava: Vích - Macek, Jaroš, Hlawatschke Aleš, Hlawatschke Petr, Rajtr, Smolík, Laňar, Hlawatschke Jan, Hlawatschke Jaroslav

 

Borussia - Nová Paka 6-2 (1-2)

Branky: Hlawatschke Aleš 2, Jaroš 2, Smolík, Hlawatschke Jan

V utkání jsme opět prohrávali po poločase, což je již téměř tradiční. Ovšem po obdržení branek jsme se probudili a začali hrát hru sobě vlastní a to nátlakový a agresivní fotbal. 2.poločas byl z naší strany vynikající, což potvrzuje zejména skóre.

Sestava: Vích - Macek, Jaroš, Hlawatschke Aleš, Hlawatschke Petr, Rajtr, Smolík, Laňar, Hlawatschke Jan, Hlawatschke Jaroslav.

 

Borussia - Nová Paka 2-2 (1-1)

Branky: Jaroš 2

Zápas jsme zkoušeli hrát v novém rozestavení 2-2-1 a nebýt několika nedůsledností v dodržování stanovené taktiky, tak by mohl tento systém fungovat. Obě branky jsme obdrželi po hrubých individuálních chybách, které by se stávat neměli a čeká nás ještě hodně práce, aby jsme počat těchto nedostatků odstranili.

Sestava: Vích - Hlawatschke Aleš, Jaroš - Rajtr, Smolík - Hlawatschke Jan Hlawatschke Jaroslav, Hlawatschke Petr, Laňar

 

Borussia - Nová Paka 3-0 (2-0)

Branky: Jaroš, Hlawatschke Aleš, Smolík

Utkání se odehrálo zcela v naší režii. Opět jsme hráli v rozestavení 2-2-1 a tento systém byl jednou z hlavních příčin našeho vítězství, protože jsme bezezbytku dodrželi všechny stanovené pokyny. Pokud si každý držel svůj stanovený prostor, soupeř se k ničemu nedostal a pouze bezradně nakopával míče do neznáma.

Sestava: Vích - Hlawatschke Aleš, Jaroš - Rajtr, Laňar - Hlawatschke Jan Hlawatschke Jaroslav, Macek, Smolík, Hlawatschke Petr

 

Borussia - SDH Konecchlumí 3-4 (2-1)

Branky: Hlawatschke Aleš 2, Jaroš

Zápas nabídl vše, co by mělo splnit utkání s přívlastkem derby, tzn. nasazení, bojovnost, agresivitu a hlavně branky. V barvách SDH nastoupila většina aktivních fotbalových hráčů a postupem času se ukázalo, že větší fotbalovost je na straně hostů. SDH zvýšili zejména ve 2.poločase svoji aktivitu a hlavně počet vytvořených šancí se na jejich kontě až nebezpečně zvyšoval. Zvyšovalo se ovšem i konto brankové a tak bylo utkání za chvíli 2-4. Domácí stihli v samém závěru pouze snížit an rozdíl jedné branky, ovšem to bylo vše co mohli v hrací době stihnout, víc jim toho časomíra nedovolila. SDH podali velice kvalitní výkon a zcela zaslouženě utkání vyhráli.

Sestava: Hlawatschke Jan - Macek, Jaroš, Hlawatschke Aleš, Hlawatschke Petr - Rajtr, Smolík, Hlawatschke Jaroslav

 

Borussia - Sobčice 1-1 (0-0)

Branka: Jaroš

Zápas jsme odehráli ve velice slepené sestavě a ještě chvilku před zápasem nebylo jasné, jestli k zápasu vůbec nastoupíme. Samotný zápas již probíhal bez problémů a až na pár výstřelků "škrtiče", se nic zajímavého nedělo. Naší hře nelze upřít bojovnost, ale v určitých chvílích chybí zejména více fotbalovosti. Na závěr bych ještě vyzdvihl výkon mladého Jirky Lánského, který odehrál téměř celé utkání a měl několik slibných příležitostí ke vstřelení branky.

Sestava: Rajtr - Jaroš, Hlawatschke Aleš - Hlawatschke Petr, Smolík - Hlawatschke Jaroslav, Lánský

 

Borussia - Nová Paka 3-3 (2-1)

Branky: Patřín, Jaroš, Hlawatschke Aleš

Utkání jsme měli zdánlivě pod kontrolou, ale naše stará bolest, hrubé individuální chyby, nás stály vítězství. Utkání mělo i jeden nepříjemný moment v podobě zranění Pavla Smolíka, který si srážkou s protihráčem přivodil tržnou ránu na hlavě.

Sestava: Vích - Macek, Jaroš, Hlawatschke Aleš, Rajtr - Laňar, Patřín, Smolík, Hlawatschke Petr - Hlawatschke Jaroslav, Hlawatschke Jan

 

Borussia - Nová Paka 2-2 (1-2)

Branky: Rajtr, Jaroš

Bohužel jsme museli 2x dotahovat náskok soupeře a nebýt zahození několika jasných šancí, mohli jsme pomýšlet i na vítězství. Hosté se prezentovali velice takticky vyzrálým výkonem a dokonale jim vycházela taktika rychlých brejků do naší otevřené obrany.

Sestava: Vích - Macek, Jaroš, Hlawatschke Aleš - Rajtr, Patřín - Hlawatschke Jan, Hlawatschke Petr, Hlawatschke Jaroslav, Laňar

 

Borussia - Nová Paka 3-3 (1-0)

Branky: Macek, Hlawatschke Aleš, Hlawatschke Jaroslav

Zápas se hrál na velice slušném terénu. Domácí nepodali zcela optimální výkon a až na několik málo vyjímek, končily akce hned na samém počátku. V 2.poločase jsme byli dokonce místy až pod drtivým tlakem hostů a ubránit se nám dařilo pouze s pomocí štěstěny a bezradných odkopů. Nebýt nepřesností v zakončení hostů, mohli si domáci ze zápasu odnést celkem slušnou nadílku.

Sestava: Hlawatschke Jan - Dufek Radek, Hlawatschke Aleš, Jaroš - Smolík, Hlawatschke Jaroslav, Hlawatschke Petr, Macek, Lánský

 

Borussia - Nová Paka 1-0 (1-0)

Branka: Hlawatschke Aleš

Hrálo se na těžkém podmáčeném terénu a tak převládaly spíše osobní souboje a boj, než oku lahodící fotbal. V tomto utkání se projevila už celkem velká zkušenost hostů s místním trávníkem a jsou bezpochyby pasovaní k největším favoritům turnaje.

Sestava: Hlawatschke Jan - Dufek Radek, Jaroš, Hlawatschke Aleš - Hlawatschke Jaroslav, Smolík, Hlawatschke Petr, Macek, Lánský

 

Borussia - Nová Paka 3-0 (1-0)

Branky: Jaroš, Hlawatschke Aleš, Rajtr

Toto utkání bylo příkladné, všichni naši hráči projevili obrovskou vůli vyhrát, což se nejvíce projevilo na bojovnosti a samozřejmě také na výsledku. Více takových utkání a nemůžeme být nespokojeni.

Sestava: Vích - Dufek, Hlawatschke Aleš, Jaroš - Rajtr, Smolík, Laňar, Hlawatschke Jan, Hlawatschke Jaroslav, Hlawatschke Petr, Lánský, Fejfar Jiří

 

Borussia - Nová Paka 1-1 (0-1)

Branka: Rajtr

Branku jsme bohužel inkasovali hned v úvodu utkání a neblo jednoduché dostat se přes zataženou obranu soupeře ke vhodné brankové příležitosti. Výborný výkon podal zejména brankář hostů, který ve druhém poločase, po našem zlepšeném pohybu, doslova čaroval. Na tyče a břevna bychom vyhráli min. 5-O, ale bohužel se hraje na branky. Vyrovnání jsme se dočkali až v poslední minutě utkání po neskutečném závaru před brankou soupeře.

Sestava: Vích - Dufek - Hlawatschke Aleš, Jaroš - Rajtr, Smolík, Laňar, Hlawatschke Jan, Hlawatschke Jaroslav, Hlawatschke Petr, Lánský, Fejfar Jiří

 

Sobčice - Borussia 3-2 (2-2)

Branky: Rajtr, Laňar

Zápas byl pro nás doslova pohromou. Výsledek tak jednoznačně nevypadá, ale v samotném utkání jsme hráli celou dobu druhé housle a vítězství jsme mohli dosáhnout jedině, kdyby fotbalový bůh nebyl doma...

Sestava: Vích - Macek, Rajtr, Laňar, Hlawatschke Aleš, Jelínek, Hlawatschke Petr, Smolík, Hlawatschke Jan - Hlawatschke Jaroslav, Fejfar Jiří

 

Borussia - Nová Paka 2-4 (0-0)

Branky: Jaroš, Hlawatschke Aleš

Přes dobrý úvod jsme upustili od stanovené taktiky a zbytečně jsme dali soupeři křídla lacinými inkasovanými brankami. V utkání jsme působili velice podrážděným dojmem a bylo zázrakem, že se zápas dohrál, tak jak se dohrál, tedy bez nějaké potyčky...

Sestava: Hlawatschke Jan - Macek, Jaroš - Hlawatschke Aleš, Rajtr - Smolík, Laňar, Hlawatschke Petr, Hlawatschke Jarda

 

Borussia - Nová Paka 5-3 (3-3)

Branky: Laňar 2, Smolík, Macek, Hlawatschke Aleš

Zápas jsme odehráli s obrovskou chutí a soupeři jsme mohli nadělit o dost více branek, ale již tradiční nemohoucnost v koncovce, nás připravila o lepší výsledek. Velmi dobré utkání odchytal Hlawatschke Jan.

Sestava: Hlawatschke Jan - Macek, Hlawatschke Aleš, Jaroš - Rajtr, Smolík, Laňar, Hlawatschke Petr, Hlawatschke Jaroslav

 

Mini turnaj v Konecchlumí:

Borussia - Sobčice 3-2

Sobčice - Nová Paka 1-3

Borussia - Nová Paka 3-4

 

1. Nová Paka

2. Borussia Konecchlumí

3. Sobčice

 

Noční turnaj v Lužanech:

Skupinu "A" vyhráli s přehledem domácí Lužany, druhý byl Preymesser, ve kterém hrálo také několik Lužaňáků, třetí Všestudy, čtvrtá Borussia a pátá Nemyčeves.
    Ve skupině "B" dominovali fotbalisté Hekťáku Hořice, druzí skončily Robousy, třetí Volanice, čtvrtá Bochum a pátí Medvědi.
    Postupový klíč byl jasný a šlo se na semifinále. Lužany vs. Robousy. Lužany vedli už 2:0 a finále bylo na dosah. Robousy však dokázaly srovnat a v prodloužení rozhodly o svém postupu do finále. Z druhého duelu postoupil Hekťák Hořice.
    Ve finále pak Hekťák Hořice porazil Robousy bez větších problémů a stal se tak celkovým vítězem 3. ročníku Nočního turnaje v Lužanech bez jediné porážky. Třetí příčku si vybojovali fotbalisté z Lužan.

    Konečné pořadí tedy vypadalo tako:

1.

  Hekťák Hořice

2.

  Robousy

3.

  Lužany 

4.

  Preymesser

5.

  Viktória Všestudy

6.

  Trosky Volanice

7.

  Borussia Konecchlumí

8.

  Bochum

9.

  Medvědi

10.

  Nemyčeves

Trojice rozhodčích Nečesaný, Svoboda, Špáta odřídila celkem 27 utkání a přispěla ke klidnému průběhu turnaje.
Nejlepším střelcem se stal Novák a gólmanem Bartoníček oba z Hekťáku Hořice.

Sobčice CUP 2002:

Borussia - Podhorní Újezd 0-0

Tradiční soupeř na úvodní utkání na všech turnajích. Přes naši drtivou převahu jsme nedokázali překonat vynikajícího brankáře soupeře, zejména šance Aleše Hlawatschkeho volala po brance. Hned po skončení utkání jsme věděli, že nás tato ztráta bude velmi mrzet, což se také potvrdilo.

 

Borussia - Kámen Ostroměř 2-0

Branky: Hlawatschke Jan, Hlawatschke Aleš

Proti silnému soupeři jsme začali hrát se zabezpečenou obranou a naší snahou bylo co možná nejlépe využít případné brejky. V utkání jsme měli pouhé 2 brankové příležitosti a vzhledem k tomu, že se naši střelci nezmýlili, vyhráli jsme 2-0.

 

Borussia - Třtěnice 0-0

Soupeř pravidelně patří ke sběratelům předních míst na fotbalových turnajích a vzhledem k tomu, že měl v tomto utkání navrch, museli jsme být s tímto výsledkem spokojeni.

 

Borussia - Chomutice 1-0

Branka: Hlawatschke Aleš

Proti obhájci loňského prvenství jsme opět předvedli organizovanou obranu a sázku na rychlé brejky. Taktika nám vyšla dokonale. Jednu nepřesnou rozehrávku vystihl Jura, který předložil přihrávku kapitánovi Borussie a ten propálil co se dalo. Ubránit se nám podařilo i díky nedisciplinovanosti jednoho z hráčů Chomutic, který se nechal pro soupeře zbytečně vyloučit.

 

Borussia - Sobčice 2-0

Branky: Hlawatschke Jan, Hlawatschke Aleš

Sobčice, jako domácí tým, byl pod velkým tlakem a to jim doslova svazovalo nohy. Skóre nejprve otevřel mladší z konecchlumských bratrů a druhou branku přidal starší klacek Hlawatschke. Před utkáním jsme upozornili na labilitu "škrtiče" a byl to nakonec možná jeden z nejdůležitějších poznatků před utkáním a dost možná, že se jednalo i o taktický manévr sezóny. Při jedné bezvýznamné standartní situaci začal Smolík kroužit kolem vápna domácích a logicky tak zaujal pozornost "škrtiče", ten jej začal zběsile pronásledovat. První útok Smolík ustál a rozhodčí nechal zákrok bez povšimnutí. Ovšem při druhém napadení se již Smolík svalil, jako podťatý a "škrtič" musel štrádovat předčasně do sprchy. Už před turnajem jsme si dělali pomyšlení na celkové vítězství a tímto zápasem jsme se našemu snu hodně přiblížili. Kolem vystavených trofejí pro vítěze, jsme kroužili, jako vlci kolem zatoulané slepice!

 

Borussia - Suchý hrdla O-O

Před utkáním byly karty rozdány jasně, pokud vyhrajeme, celkové vítěýství nám bez ohledu na další zápasy nikdo nevezme. Po celý 1.poločas jsme bojovali spíše sami se sebou a s vlastní nervozitou, kterou způsobovala důležitost utkání. Škoda několika neproměněných šancí a hlavně škoda jedné porměněné šance, kterou ovšem nechtěně z prázdné branky vyrazil náš hráč.

 

Poslední utkání spolu sehráli domácí Sobčice v. Třtěnice. My jsme museli doufat, že Třtěnice nezvítězí o více, jak dvě branky, protože pro nás v případě vítězství Třtěnic hovořilo lepší skóre. Celý 1.poločas probíhal dle našich představ až na poslední minutu, to obdrželi domácí dvě laciné branky a nám nezbývalo nic jiného, než doufat ve střelecké probuzení Sobčic a nebo ve střeleckou smůlu Třtěnic. Když už se zdálo, že se skóre utkání nezmění, tak pro nás přišel doslova šok. Podle naší časomíry zbývalo do konce utkání 30 s. DOmácí brankář měl míč ve své moci a my očekávali hvizd rozhodčího, který by znamenal konec utkání. Hvizd rozhodčího přišel, ale oznamoval uznanou branku v síti domácích. Domácí brankař ve snaze odkopnout míč co nejdále od branky, trefil nic netušícího protihráče tak brilantně, že se od něho míč odrazil do branky domácích... Neskutečná smůla na straně Borussie a neskutečné štěstí na straně Třtěnic. Ovšem, po "vychladnutí" hlav musíme uznat, že i 2.místo bylo obrovským úspěchem a můžeme říct, že příště se pokusíme tento úspěch minimálně zopakovat ne-li vylepšit!

 

Sestava Borussia Konecchlumí na Sobčice CUP 2002:

Vích - Macek, Jaroš, Hlawatschke Aleš, Hlawatschke Petr - Hlawatschke Jan, Jura, Hlawatschke Jaroslav, Smolík

 

Konečné pořadí Sobčice CUP 2002:

1. Třtěnice

2. Borussia Konecchlumí

3. Kámen Ostroměř

4. Suchý hrdla

5. Chomutice

6. Podhorní Újezd

7. Sobčice

 

Třtěnice 2002:

Borussia - Podhorní Újezd 0-0

Tradiční soupeř, tradiční výsledek, tradiční průběh utkání. Byli jsme jasně lepší, ovšem v koncovce jsme již tradičně selhali.

 

Borussia - Čeřovka 0-1

Proti pozdějšímu vítězi celého turnaje jsme nepodali optimální výkon a zaslouženě jsme prohráli. Branku jsme si vstřelili po hrubé chybě prakticky sami.

 

Borussia - Suchý hrdla 0-0

Naše střelecká nemohoucnost se chvílemi měnila v čistokrevnou gólovou impotenci! Jako příklad poslouží situace z úvodu utkání, kdy jsme velmi zdařile sehráli signál z přímého kopu, ale nedokázali jsme dopravit míč do zcela odkryté branky.

 

Borussia - Sobčice 1-0

Branka: Hlawatschke Jaroslav

Sobčice přijeli na turnaj ve značně oslabené sestavě oproti normálu a proto jsme byli před utkáním jasným favoritem. Šancí jsme měli doslova, jako pověstného máku, ale branku ne a ne vstřelit. Urodilo se až z jedné "trmy vrmy", kdy se míč odrazil k nekrytému Hlawatschke Jaroslavovi a ten se postaral o vítěznou branku utkání. Do konce zápasu se již nic zajímavého nedělo a mohli jsme se tak radovat z postupu ze skupiny.

 

čtvrtfinále:

Borussia - Třtěnice 0-3

Domácí byli značně posílení o přespolení hráče a nedali nám nejmenší šanci na pomyšlení na úspěch. Rozhodnuto bylo hned v úvodu a zápas se dohrával spíše z povinnosti.

Skončili jsme celkově na 6.místě, což zní lépe než loňské 16. místo...

Sestava Borussia Konecchlumí na turnaji ve Třetnicích 2002:

Vích - Jaroš, Hlawatschke Aleš, Macek, Hlawatschke Petr - Hlawatschke Jan, Hlawatschke Jaroslav, Jura, Smolík, Laňar

 

 

2003

 

Noční turnaj Lužany 2003:

Skupinu A vyhrály Lužany, druhá byla Bochum, třetí Bodláci, čtvrtá HFC Čeřovka a pátý Preymesser. Ve skupině B dominovaly Sexy Bonbons, druhé postupové místo vybojovaly Trosky Volanice, třetí byl Mikatrans a čtvrtá Borussie Konecchlumí. Hráčům z Preymesseru se letos nedařilo a tak po úspěších z minulých let skončili na posledním 9. místě. O sedmé místo se utkali čtvrtí ze skupin tj. HFC Čeřovka a Borussia Konecchlumí, zvítězila HFC Čeřovka 2:1 (na penalty 2:0). O páté místo bojovali Mikatrans a Bodláci, zvítězili Bodláci 2:0. V prvním semifinále se utkaly Sexy Bonbons a Bochum. Po celkem klidné hře postoupily do finále Sexy Bonbons po výhře 1:0. Druhé semifinále, v němž nastoupily domácí Lužany a Trosky Volanice, už neprobíhalo tak hladce. Volanice nejdříve vedly 1:0, nakonec však prohrály 1:2. Značně posilněny alkoholem neunesly samotný průběh utkání - hráči faulovali bez míče, nadávali rozhodčímu, jeden hráč dokonce napadl diváka, za což mu byl od pořadatelů udělen stop na zbytek turnaje. K zápasu o třetí místo hráči Volanic nenastoupili. Bronzový pohár tak připadl týmu Bochum bez námahy. Ve finále se utkaly domácí Lužany a Sexy Bonbons. Obě mužstva měla v boji o první místo premiéru, hrálo se dvakrát 15 minut. Rozhodčí Karásek nenechal nic náhodě a utkání měl za asistence druhého rozhodčího Špáty plně pod kontrolou. Bylo tak k vidění mnoho pěkných a rychlých akcí. Skóre otevřely Sexy Bonbons ..domácí gólman měl zakrytý výhled a střela Maláta mu projela pod rukama. Lužany odpověděly ještě do přestávky, kdy se trefil Jarda Patřín. V druhém poločase padla jediná branka ..nejdříve dostal Sexy-brankář housle, a míč odražený od tyčky pak dorazil do prázdné brány Petr Kazda. Lužany zvítězily 2:1 a vychutnaly si tak první historické prvenství Nočního turnaje. Nejlepším střelcem byl vyhlášen Jarda Patřín z Lužan s počtem 9ti gólů a nejlepším brankářem František Honzák ze Sexy Bonbons, který inkasoval pouze třikrát !

 

Konečné pořadí:   

1.

  Lužany

2.

  Sexy Bonbons

3.

  Bochum

4.

  Trosky Volanice

5.

  Bodláci

6.

  Mikatrans

7.

  HFC Čeřovka

8.

  Borussia Konecchlumí

9.

  Preymesser

                                                                                             -W-

--------------------------------------------------------------------------